Usain Bolt richt zich in de laatste jaren van zijn sportieve loopbaan voornamelijk op de 200 meter. De Jamaicaanse sprinter wil de eerste man worden die onder de negentien seconden loopt op dit onderdeel.

"Ik heb genoeg laten zien op de 100 meter", vertelt de 27-jarige Bolt aan de BBC daags nadat hij met Jamaica zegevierde op de 4x100 meter estafette bij de Commonwealth Games.

"Natuurlijk weet ik dat mensen me graag in actie zien op de 100 meter, maar ik houd van de 200 meter. Het is een onderdeel waarop ik iets speciaals wil doen. Mijn belangrijkste doel is de 200 meter."

Zesvoudig olympisch kampioen Bolt heeft zowel het wereldrecord op de 100 als 200 meter in handen. Die laatste afstand raffelde hij vijf jaar geleden bij de WK in Berlijn af in 19,19 seconden.

"Het is een van mijn grootste dromen om onder de negentien seconden te duiken. Ik weet zeker dat het nog sneller kan, daar zal ik hard voor trainen."

Manchester United

Bolt herhaalt dat hij na afloop van zijn loopbaan als sprinter - vermoedelijk na de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro - een plek wil veroveren in de selectie van Manchester United.

"Hopelijk krijg ik de kans om met manager Louis van Gaal te praten. Het gaat er serieus aan toe bij hem. Ik ben blij, want Manchester United is terug."