Robin van Persie komt voorlopig niet in actie bij Manchester United. Trainer Louis van Gaal houdt de aanvaller in de eerste competitiewedstrijd tegen Swansea City waarschijnlijk aan de kant.

Van Persie begint pas maandag aan de training en werkt bij de recordkampioen van Engeland in eerste instantie een individueel programma af. Van Gaal vindt het niet verstandig om de Rotterdammer gelijk al wedstrijden te laten spelen. Daardoor mist hij het duel met Swansea City op 16 augustus.

"Natuurlijk wil Robin iedere wedstrijd spelen, dat weet ik, maar dat geldt ook voor de dertig andere spelers", aldus Van Gaal na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Real Madrid in Michigan. 'Maar spelers moeten trainen en Robin heeft een volledig trainingsprogramma nodig om weer te kunnen spelen."

"Robin gaat ook absoluut niet spelen in de oefenwedstrijd van 12 augustus tegen Valencia. En dat geldt ook voor het duel met Swansea, althans daar ga ik vanuit."

Van Gaal zei verder dat hij weinig kan met de eventuele kritiek die er komt. "Kritiek? Dat kan, maar ik weet wat ik moet doen met spelers die drie weken vakantie gehad hebben. Hopelijk wordt Robin zo snel mogelijk weer wedstrijdfit. Maar voorlopig is hij dat niet, dus speelt hij niet."

Van Persie had vorig seizoen voortdurend te maken met blessures. De spits kwam wel in actie op het WK in Brazilië en won daar met het Nederlands elftal op 12 juli de troostfinale tegen het gastland.