Louis van Gaal heeft ook zijn vierde oefenduel met Manchester United gewonnen. In Michigan werd Real Madrid met 3-1 verslagen.

Het duel in het Michigan Stadium werd voor liefst 110.000 toeschouwers gespeeld.

Door de zege plaatste United zich voor de finale van de International Champions Cup. Daarin treft het Liverpool, dat zonder zelf te spelen al zeker is van een plek in de eindstrijd. 

Manchester City speelde met 2-2 gelijk tegen Olympiakos Piraeus en nam vervolgens de strafschoppen slechter dan de Griekse opponent.

Young

Ashley Young zette United tegen Real Madrid na ruim twintig minuten op voorsprong. Enkele minuten later zorgde Gareth Bale namens Real voor de gelijkmaker vanaf de strafschopstip.

In de 37e minuut was het echter opnieuw Young die de ploeg van Van Gaal op voorsprong zette. Ondanks mogelijkheden aan beide kanten werd er lang niet gescoord door beide teams.

Tien minuten voor tijd zorgde Javier Hernandez voor de beslissing door op aangeven van Shinji Kagawa de 3-1 achter Iker Casillas te koppen.

Ronaldo

Opvallend genoeg maakte Cristiano Ronaldo in de tweede helft zijn opwachting bij de Madrilenen. Trainer Carlo Ancelotti had in de aanloop naar het duel gezegd dat hij geen risico zou nemen met de niet geheel fitte Portugees.

Een kwartier voor tijd kwam Ronaldo bij een 2-1 tussenstand onder luid gejuich echter alsnog het veld in.

Ronaldo: 'Ik denk dat Van Gaal het fantastisch gaat doen'