Radamel Falcao heeft na ruim zeven maanden afwezigheid zijn rentree gemaakt op het voetbalveld.

De Colombiaanse spits mocht zaterdag de laatste twintig minuten meedoen bij AS Monaco in de wedstrijd op het toernooi om de Emirates Cup in Londen tegen Valencia.

Falcao liep eind januari een zware knieblessure op en miste daardoor het WK in Brazilië. Hij scheurde op 22 januari de voorste kruisband van zijn linkerknie in een bekerwedstrijd.

Ondanks hoopgevende berichten tijdens de revalidatie kwam het mondiale toernooi toch te vroeg voor de aanvoerder van Colombia. De afgelopen weken werkte Falcao (28) bij Monaco toe naar zijn rentree.

"Er ging heel veel door mijn hoofd toen ik het veld in kwam", zei Falcao. "Ik heb geprobeerd overal van te genieten. De ontvangst van de fans was fantastisch. Toen ik het veld in liep, werd ik overspoeld door een gevoel van vreugde."

Falcao kwam in 2009 van het Argentijnse River Plate naar FC Porto. Twee jaar later tekende hij bij Atletico Madrid, waarna in 2013 de overstap maakte naar AS Monaco.

Emirates Cup

Kort na de entree van Falcao trok Lucas Ocampos de stand gelijk namens Monaco gelijk tegen Valencia (2-2).

Aangezien ieder doelpunt bij het toernooi om de Emirates Cup een punt waard is, staan Valencia en AS Monaco na hun eerste wedstrijd beide op drie punten.

Later zaterdag spelen Arsenal en Benfica tegen elkaar. Voor zondag staan de wedstrijden Benfica - Valencia en Arsenal - AS Monaco op het programma. De Emirates Cup ging vorig jaar naar Galatasaray.