Ricky van Wolfswinkel staat op het punt op huurbasis te vertrekken naar Saint-Etienne. De Nederlandse spits heeft van Norwich City toestemming gekregen om te onderhandelen met de Ligue 1-club.

"Hij is met ze in gesprek, maar er komt nog een hoop bij kijken", houdt manager Neil Adams een slag om de arm in gesprek met de BBC. "Als ze er niet uitkomen, voegt hij zich weer bij ons."

Van Wolfswinkel werd vorig jaar door 'The Canaries' voor een recordbedrag van bijna elf miljoen euro overgenomen van Sporting Lissabon, maar kwam in 27 Premier League-duels slechts één keer tot scoren.

De 25-jarige aanvaller degradeerde met Norwich bovendien direct naar het Championship. De tweevoudig international van Oranje is niet van plan zijn carrière voort te zetten op het tweede niveau in Engeland. "Hij moet de juiste beslissing voor zichzelf nemen", aldus Adams.

Norwich is niet genoodzaakt om spelers van de hand te doen, benadrukt de manager. "Hij is meer dan welkom om hier terug te keren, als hij daarvoor kiest. Ricky is een prima jongen en absoluut niet vervelend geweest."

Bij Saint-Etienne zou de 25-jarige spits in de voetsporen kunnen treden van onder anderen de Nederlanders Johnny Rep en Rob Witschge. Leroy Fer staat ook nog onder contract bij Norwich City.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult