Memphis Depay staat niet onwelwillend tegenover een vertrek bij PSV, maar sluit niet uit dat hij nog een seizoen in de eredivisie actief blijft.

De 20-jarige aanvaller zat in Brazilië bij de drie genomineerden voor de prijs van beste jonge speler op het WK en weet daardoor de ogen van alle Europese topclubs op zich gericht.

"Ik heb het naar mijn zin bij PSV, maar als mooie clubs uit grote competities zich melden, ga ik daar natuurlijk over nadenken", zegt Depay zaterdag in De Telegraaf.

Samen met mede-international Georginio Wijnaldum sloot de buitenspeler vrijdag weer aan bij de groepstraining van de Eindhovenaren. Of hij volgende week bij de eredivisiestart tegen Willem II ook nog present is, durft de Zuid-Hollander niet te zeggen. "Er is genoeg interesse, maar het is zeker een optie om bij PSV te blijven."

"Ik begrijp heel goed dat de fans willen dat ik ook komend seizoen in Eindhoven speel. Ik zie zoveel kinderen met mijn naam op hun shirt. Dat maakt mij trots, maar uiteindelijk ben ik degene die bepaalt hoe mijn carrière eruit gaat zien en niemand anders", aldus de aanvaller die over een contract tot medio 2017 beschikt in het Philips Stadion.

Ervaring

Depay werd op het WK vier keer ingezet door voormalig bondscoach Louis van Gaal en was namens Oranje twee keer trefzeker op het allerhoogste podium. Die ervaring hoopt de tienvoudig international voorlopig over te brengen op zijn ploeggenoten.

"Gini (Wijnaldum, red.) en ik zijn net terug, maar wij kunnen wel aan de andere jongens vertellen hoe het er aan toe gaat op zo'n WK. Dat is denk ik fijn voor de jongere spelers, dat wij ze kunnen helpen."

Vorig seizoen zag trainer Phillip Cocu zijn ploeg na een voortvarende start ver terugzakken. Dat mag nu niet meer gebeuren, stelt Depay. "Wat dat betreft verwacht ik veel van mezelf, maar ook van jongens als 'Gini', Jetro Willems en nog een paar anderen. Wij moeten die jongere gasten zien mee te slepen."

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult | Overzicht: alle transfers van de eredivisieclubs