Fred Rutten blijft hoop houden op de komst van Bas Dost naar Feyenoord. De Deventenaar moet de opvolger worden van de naar Southampton vertrokken topscorer Graziano Pellè.

"Ik heb nog steeds contact met Dost. Zolang hij niet zegt: 'vergeet het maar', heb ik hoop", aldus Rutten in het programma FC Rijnmond.

Dost staat al langere tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben vooralsnog niet de financiële middelen om de spits van VfL Wolfsburg in te lijven. Rutten bevestigde wel dat hij al met Dost heeft gesproken. "Ja, daar ga ik niet over liegen, ik heb met hem gesproken."

Ook over de mogelijke terugkeer van John Guidetti was de oefenmeester duidelijk. "Martin (van Geel, red.) heeft contact met Guidetti. Daar ga ik niet over. Maar hij staat op het lijstje, hij is net zo zeer een optie als de rest."

Rutten zei verder dat er nog meer namen op het lijstje van Feyenoord staan. Wie dat zijn, wilde de voormalige trainer van onder meer Vitesse en FC Twente niet zeggen. "Het is niet slim om al die namen naar buiten te gooien. Dan krijg je een nummer één en een nummer twee, maar ze zijn allemaal nummer één voor mij."

Overzicht: alle transfers van de eredivisieclubs | Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult