De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag ook hun vierde wedstrijd in de World Grand Prix zonder setverlies gewonnen. Oranje klopte Argentinië in de Belgische stad Leuven met 3-0: 25-20, 25-18 en 25-12.

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen had vorige week al overtuigend gewonnen van Cuba, gastland Puerto Rico en Argentinië.

Vermeulen stuurde vrijdag met Femke Stoltenborg, Yvon Beliën, Celeste Plak, Robin de Kruijf, Judith Pietersen, Anne Buijs en libero Myrthe Schoot zijn vaste ploeg het veld in. Manon Flier, Laura Dijkema, Kirsten Knip, Carlijn Jans, Quirine Oosterveld en Esther van Berkel kregen ook speeltijd van de bondscoach.

Oranje neemt het zaterdag op tegen de Belgische volleybalsters en sluit het tweede speelweekeinde zondag af tegen Canada. Volgende week is het laatste speelweekeinde in Doetinchem, waar de volleybalsters tegen Polen, België en Puerto Rico spelen. 

Oranje moet dan bij de beste drie landen staan om zich te plaatsen voor de Final Four, de zogeheten tussenfinale van de World Grand Prix. De winnaar van dit toernooi in Polen plaatst zich voor de Final Six, met daarin de toplanden.

Enthousiasme

Met vier zeges op rij staat Oranje er voorlopig goed voor. Vermeulen heeft dan ook weinig reden tot klagen. "Argentinië hadden we vorige week al getroffen en het is tactisch best een heel goede ploeg. De spelverdeelster is erg goed en zij deed wat andere dingetjes, waar wij aanvankelijk een beetje te veel mee bezig waren'', aldus de bondscoach. 

"Vanaf de tweede set hebben we ons beter op ons eigen spel geconcentreerd en zijn we er met veel agressie en enthousiasme overheen gelopen.''