Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord ergert zich aan de kritiek op de verrichtingen van de Rotterdammers op de transfermarkt.

"Het is gewoon niet zo dat je als Nederlandse club zomaar even een nieuwe spits haalt. Dat is een proces van maanden, waarin tal van factoren een rol spelen", zegt Van Geel in het AD.

Zonder de getransfereerde basisspelers Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Graziano Pellè verloor Feyenoord woensdag in eigen huis met 2-1 van Besiktas in de derde voorronde van de Champions League.

"Er zijn vier belangrijke spelers vertrokken, dat klopt. Maar dat is toch inherent aan voetbal? Daar heeft toch elke Nederlandse club mee te maken? Hoe vaak hebben PSV en Ajax dat niet meegemaakt in deze fase van het seizoen, óók rond voorrondeduels? Ik vind dat daar in ons geval nu wel erg veel nadruk op wordt gelegd."

Schaken

Een van de criticasters was nota bene aanvaller Ruben Schaken, die tegen Besiktas als rechtsback fungeerde.

"We hebben het daar intern met elkaar over gehad", aldus Van Geel. "De conclusie? Dat niemand bij Feyenoord zich dient te verschuilen achter excuses. Wij als directie niet, maar ook de spelers niet."

"Dit Feyenoord had niet van Besiktas hoeven verliezen. Als dat vervolgens wél gebeurt, dan heeft iedereen daarin zijn eigen verantwoordelijkheid."

Beleid

Van Geel wijst erop dat Feyenoord een gericht beleid heeft gevoerd om weer financieel gezond te worden. "Een euro geven we pas uit als die eerst binnen is. Onze jeugd krijgt alle ruimte, ook nu weer. Moeten we dat nu overboord gaan gooien?"

Feyenoord versterkte zich donderdag met Luke Wilkshire en Bilal Basaçikoglu. "Ik ben er heilig van overtuigd dat er dit seizoen weer een Feyenoord-waardige selectie op het veld staat", stelt Van Geel.

Overzicht: alle transfers van de eredivisieclubs | Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult