Marcel Brands verwacht uiterlijk dit weekeinde meer duidelijkheid te krijgen over de eventuele komst van de Belg Steven Defour en Karim Rekik naar PSV.

"FC Porto gaf dinsdag aan nog een paar dagen nodig te hebben om een beslissing te nemen over Defour", zei de technisch manager van de Eindhovenaren donderdagavond tegen Fox Sports

"Als het dit weekeinde niet blijkt te lukken, gaan we naar de volgende optie. Het belangrijkste is dat de speler graag wil, dus ik heb nog goede hoop."

Naast de eventuele komst van de 26-jarige middenvelder, hoopt Brands ook Karim Rekik weer naar Eindhoven te halen. De 19-jarige verdediger, die vorig seizoen werd geleend van Manchester City, is nu nog met de 'Citizens' in Amerika op trainingskamp.

"Rekik komt maandag terug en dan hopen we zo snel mogelijk groen licht te krijgen. Naast Rekik willen we nog een nieuwe verdediger halen als vervanger van Zanka. Als we dan nog mogelijkheden hebben, willen we ook graag een speler voor op de vleugels."

Bakkali

Ondertussen is er nog steeds onduidelijkheid over de toekomst van Zakaria Bakkali. Het jonge talent van PSV wil zijn contract, dat medio 2015 afloopt, niet verlengen en is daarom naar de beloften gezet.

"We hebben een akkoord bereikt met Atlético, maar dat heeft pas inhoud als Bakkali zelf ook tot een akkoord komt. Dat is nog niet gebeurd."

Voor WK-gangers Memphis Depay en Georgino Wijnaldum, die woensdag weer op de training waren, is er ondanks alle geruchten nog geen concrete interesse. "De enige speler die nog weg mag is Timothy Derijck", aldus Brands.