De KNVB heeft er alles aan gedaan om alle fans op de meest toegankelijke wijze voor een reële prijs zondag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax te kunnen laten bezoeken.

Dat zegt de bond donderdag in reactie op de kritiek van PEC Zwolle.

De club was boos omdat de eigen supporters met een dure combiregeling moeten, terwijl sponsor Albert Heijn gratis kaarten verstrekte zonder beperkingen. Bovendien mogen Ajax-supporters wel op eigen gelegenheid naar de Arena reizen.

Door de lokale autoriteiten was een trein- en buscombi opgelegd. Op voorspraak van de KNVB kon dat enigszins versoepeld worden, waardoor Zwolle-supporters ook met de auto kunnen komen. De kaartprijs is volgens de bond vooral hoog wegens bijkomende parkeerkosten ter plekke en door PEC Zwolle doorberekende organisatiekosten.

De KNVB bepaalde de prijs van een los kaartje op 25 euro, waarbij supporters die met de buscombi reizen 40% korting krijgen. Toch betalen Zwolle-supporters die met de auto komen 45 euro en supporters die met de bus gaan 42,50 euro.

12.500 kaarten

Volgens de bond is het verder gebruikelijk dat beperkte aantallen kaarten door sponsors worden opgekocht en verspreid. Dit is ook vooraf gemeld aan de clubs.

Beide clubs kregen 12.500 kaarten, de andere helft gaat naar sponsors en relaties. Ajax verkocht tot dusver 8300 kaarten, PEC Zwolle 600.

PEC Zwolle boos om gratis kaarten Johan Cruijff Schaal