Moreno Hofland maakt maandag zijn rentree in het peloton. De talentvolle sprinter doet met zijn ploeg Belkin mee aan de Ronde van Utah.

De 28-jarige renner van Belkin wil zich in de zevendaagse WorldTour-wedstrijd voorbereiden op de Ronde van Spanje, die op 23 augustus van start gaat. "Ik hoop in Polen mijn vorm aan te scherpen richting de Vuelta."

Gesink reed eind juni bij het NK in Ootmarsum zijn eerste koers nadat hij op 6 mei een ingreep aan het hart had ondergaan. Vanaf 1 juli was de klimmer in de Amerika voor een hoogtestage.

"Ik ben met mijn gezin naar de Verenigde Staten geweest en heb daar hard getraind, maar ook tijd gehad om met mijn vrouw en kind leuke dingen kunnen doen”, aldus Gesink donderdag in een persbericht van zijn ploeg.

"In de laatste week ben ik in Park City aangesloten bij de jongens die de Tour of Utah gaan rijden. Zij zijn helemaal klaar voor het tweede gedeelte van het seizoen en ik ben ook tevreden over hoe mijn eigen trainingen verliepen."

Spannend

De Achterhoeker geeft wel toe dat hij zelf ook niet weet hoe zijn vorm nu is. "Het wordt spannend om te zien waar ik sta, maar ik ben al jaren prof en weet wat ik moet doen om mijn lichaam klaar te stomen voor een koers. Ik hoop richting het einde van de ronde in orde te zijn."

"Ik heb goede hoop dat Robert flink gaat verbeteren gedurende de week en dat hij bergop goed genoeg is om zich met de besten te meten", zegt ploegleider Michiel Elijzen.

Naast Gesink bestaat de Belkin-ploeg voor de Ronde van Polen uit de Nederlanders Theo Bos en Rick Flens, de Australiërs Jack Bobridge, David Tanner en Graeme Brown, de Duitser Paul Martens en de Noor Lars Petter Nordhaug.