Feyenoord heeft de komst van Bilal Basaçikoglu en Luke Wilkshire donderdag bevestigd.

De 19-jarige Basaçikoglu wordt overgenomen van sc Heerenveen, de 32-jarige Wilkshire was transfervrij na een verblijf bij Dinamo Moskou.

Basaçikoglu tekent een contract tot medio 2019, Wilkshire verbindt zich voor één seizoen aan de Rotterdammers met een optie op nog een jaar.

Feyenoord versterkte zich reeds met verdediger Khalid Boulahrouz en doelman Warner Hahn.

De Rotterdammers zagen daarentegen basisspelers Stefan de Vrij (Lazio Roma), Graziano Pellè (Southampton), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Daryl Janmaat (Newcastle United) vertrekken.

Debuut

Basaçikoglu vierde afgelopen seizoen zijn eredivisiedebuut. In 22 optredens namens sc Heerenveen maakte hij zes doelpunten.

Wilkshire is een goede bekende van Feyenoord-coach Fred Rutten. De twee werkten eerder samen bij FC Twente, waar de Australiër tussen 2006 en 2008 onder contract stond.

De 80-voudig international, die deze zomer niet in de Australische WK-selectie werd opgenomen, zal met name gehaald zijn om Janmaat te vervangen als rechtsback.

Woensdag stond aanvaller Ruben Schaken in het Champions League-duel met Besiktas (1-2) nog - met tegenzin - rechts achterin.

Van Geel

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord is blij met de 'dubbelslag'. "Ons beleid is erop gericht om spelers uit onze eigen jeugdopleiding aan te vullen met grote talenten van buitenaf", vertelt hij op de website van Feyenoord.

"Wij zijn wat dat betreft heel blij met de komst van Bilal Basaçikoglu, die een meerjarig contract tekent en de kans krijgt om zich bij ons verder te ontwikkelen."

"We zijn daarnaast van mening dat talent zich alleen kan ontwikkelen aan de hand van ervaren spelers, terwijl we ook de balans in het elftal zorgvuldig bewaken en een aantal van onze talenten niet overhaast willen brengen. In dat opzicht is Luke Wilkshire een zeer welkome versterking."

De nieuwe aanwinsten zijn komende week nog niet inzetbaar in de returnwedstrijd die Feyenoord afwerkt tegen Besiktas in de derde voorronde van de Champions League. 

Overzicht: alle transfers van de eredivisieclubs | Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult