De transfer van Stefan de Vrij van Feyenoord naar Lazio is afgerond. De verdediger zet donderdag in Rome zijn handtekening onder een contract voor vier jaar.

Lazio en Feyenoord rondden woensdag de laatste formaliteiten van de transfer af. Naar verluidt ontvangt de Rotterdamse club zo'n acht miljoen euro voor de 22-jarige international, die in De Kuip nog tot 2015 onder contract stond.

''Lazio liet echt blijken dat ze me graag wilden hebben en ik ben heel blij dat ik deze stap maak'', reageert De Vrij op zijn transfer.

''In Italië hoop ik een nog completere verdediger te worden. Ik ga daar tegen spitsen van wereldniveau spelen, daar ligt een mooie uitdaging. Met deze stap komt er een einde aan lange periode bij Feyenoord. Ik ben trots dat ik zo lang deel heb uitgemaakt van zo'n grote club met een geweldige achterban.''

Onthaald

De verdediger uit Ouderkerk aan den IJssel speelde vanaf zijn tiende voor Feyenoord. Hij debuteerde in het seizoen 2009/2010 in het eerste elftal en speelde sindsdien 135 competitiewedstrijden. 

Begin deze week werd De Vrij al door supporters van Lazio al als een held onthaald op het vliegveld van Rome. Hij maakte tijdens het WK in Brazilië een uitstekende indruk. 

Naast De Vrij presenteert Lazio donderdag ook middenvelder Marco Parolo. De zesvoudig Italiaans international komt over van Parma.

Overzicht: alle transfers van de eredivisieclubs | Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult