Belkin start zaterdag in de WorldTour-koers Clásica San Sebastián met Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk als kopmannen.

De drie coureurs die de afgelopen Ronde van Frankrijk allemaal in de top vijftien eindigden, moeten volgens de ploegleiding voor een mooi resultaat kunnen zorgen.

"Mollema en Ten Dam kunnen goed uit de voeten op het parcours en Kruijswijk heeft vaker laten zien na een grote ronde goed te zijn'', aldus ploegleider Jan Boven woensdag in een persbericht.

De nummer vijftien van de Ronde van Frankrijk beaamt dat. "Aan het einde van de Tour voelde ik me nog heel goed. Ik rijd deze week nog de criteriums in Chaam en Wateringen en hoop zaterdag nog een keer een goed niveau en resultaat te halen."

"Hopelijk kunnen we met een paar jongens van de ploeg de finale rijden. Een top tien-klassering vind ik een mooi doel", stelt Kruijswijk.

Lars Boom, Stef Clement, Jos van Emden en Nick van der Lijke zijn de andere vier Nederlandse coureurs die in Baskenland meedoen. De Fransman Jonathan Hivert completeert de selectie.

Giant Shimano

In tegenstelling tot Belkin neemt Giant-Shimano geen renners mee die de Tour in de benen hebben. Het merendeel van de selectie heeft de afgelopen tijd op hoogte getraind.

Bij de tweede Nederlandse ploeg zijn de Amerikaan Lawson Craddock en de Duitser Simon Geschke de mannen die voor eigen kansen mogen gaan.

Giant start met drie Nederlanders: Brian Bulgac, Daan Olivier en Tom Stamsnijder. De Fransman Thomas Damuseau, de Amerikaan Chad Haga en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg zijn de andere drie renners.