Wielerformatie Belkin en schaatsploeg BrandLoyalty hebben woensdag officieel een intentieverklaring getekend met sponsor Lotto voor een samenwerking van twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar.

Dat melden beide ploegen woensdag in een persbericht. Anderhalve week geleden, op de tweede rustdag van de Tour de France, bevestigden alle partijen al dat er gesproken werd over een samenwerking.

Lotto zal gaan fungeren als hoofdsponsor van de huidige Belkin-formatie van onder anderen Laurens ten Dam, Bauke Mollema, Robert Gesink, Lars Boom en Wilco Kelderman. Die ploeg was op zoek naar een nieuwe geldschieter omdat het Amerikaanse Belkin medio juni aankondigde te stoppen als sponsor.

De kansspelorganisatie zal ook naamgever zijn van de schaatsploeg van coach Jac Orie, die onder meer Sven Kramer, Stefan Groothuis en Annette Gerritsen onder contract heeft.

BrandLoyalty gaat als subsponsor fungeren voor beide ploegen. De afgelopen jaren was het al hoofdsponsor van de schaatsequipe van Orie.

Details

Over zaken zoals de naam van de nieuwe ploeg, de kleuren, de schaatsers en renners die deel uit zullen maken van de formatie en het beschikbare budget doen de partijen nog geen mededelingen.

"Vanaf vandaag gaan we aan de slag om de laatste details uit te werken", zegt Arno de Jong, marketing directeur van Lotto.

"Alles is erop gericht dat Lotto en BrandLoyalty de krachten bundelen en de eerste professionele schaats- en wielerploeg het komende seizoen van start gaat."

Uniek

Orie toont zich tevreden over de overeenkomst. "Na een periode van intensieve gesprekken hebben we gezamenlijk een basis gevonden voor een uniek en zeer interessant concept in de Nederlandse sport."

Ook Belkin-teambaas Richard Plugge is een blij man. "We gaan met deze samenwerking de huidige visie van ons team verder uitbouwen. Met dit unieke concept komen de grootste Nederlandse duursporten samen. Ons team kijkt uit naar de start van dit unieke project."

De samenwerking tussen de ploegen zal vooral op organisatorisch en commercieel gebied plaatsvinden. Sporttechnisch gezien blijven de wieler- en schaatsformatie gescheiden en houden ze beide hun eigen begeleidingsstaf.

Mollema beslist op korte termijn over team voor 2015