Phillip Cocu ziet PSV als favoriet voor de Europa League-wedstrijd tegen St. Pölten, die donderdag in Eindhoven wordt gespeeld.

"Als we doen wat we moeten doen en ons niveau halen, dan zijn we favoriet", aldus de hoofdtrainer woensdag tijdens een persconferentie.

PSV kwam in de oefencampagne al uit tegen St. Pölten (1-0 winst), dat uitkomt in de Oostenrijkse tweede divisie maar vorig jaar de bekerfinale verloor van kampioen Red Bull Salzburg.

Cocu kent dus de kwaliteiten van de tegenstander. "Het is een ploeg die er enorm op kan vliegen. Ze kunnen heel erg vooruit spelen met veel druk en pressie, maar ze kunnen zich ook in laten zakken. We moeten voorbereid zijn op beide."

Luuk de Jong

Ook Luuk de Jong, de nieuwe aanvalsleider van PSV, ziet het duel met vertrouwen tegemoet. "Het is een team dat wacht op foutjes van onze kant. Dat moeten wij proberen te voorkomen."

"In de voorbereiding hebben we laten zien dat we heel goed kunnen voetballen en ik heb ook gezien dat we belangrijke stappen hebben gezet."

De wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League begint donderdag om 19.00 uur. WK-gangers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum meldden zich woensdag pas weer op de training en staan nog niet aan de aftrap.