Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing, vindt dat Formule 1-teams moeten stoppen met het controleren van hun coureurs.

"We moeten toestaan dat de coureurs zichzelf meer mogen uitspreken, zonder dat er gelijk een bom van kritiek losbarst", zegt Horner tegen Autosport.

"Ze moeten hun karakter kunnen tonen. Ze hebben meningen en persoonlijkheden en we moeten ze aanmoedigen die te tonen."

Horner geeft toe dat het erop lijkt dat de coureurs slechts orders volgen via de teamradio en weinig zelf beslissen. "Misschien worden sommige races soms iets te veel geregeld vanuit de pitstraat."

"Maar kijk naar de afgelopen Grand Prix in Hongarije. Fernando Alonso was fantastisch. Lewis Hamilton kwam van achteruit opzetten en Daniel Ricciardo had geweldige acties."

Media

Horner kwam vrijdag hard in botsing met journalisten. Volgens de Brit was de focus van de media veel te vaak negatief. Hij zei dit nadat er kritiek kwam op de nieuwe races in Azerbeidzjan en Rusland. "We moeten van deze sport niet een politiek statement maken. Het moet nu gaan over de fantastische races die we hebben gehad. Niet over de politieke situaties in die landen."

Achter die uitspraken staat Horner nog steeds. "De Formule 1 moet draaien om de helden, de coureurs. In Hongarije waren ze dat ook. Dat is de Formule 1 op z'n best. Niet alleen afgelopen weekend, maar ook tijdens de Grand Prix van Duitsland", aldus Horner.

"Dat is waar ik van houd. Wat ik graag zie. Dat is onderdeel van de strijd. We moeten ervoor zorgen dat we die richting op blijven gaan met z'n allen."

Ecclestone: 'Geen staande start na safety car volgend jaar'