Eigenaar Alexander Tsjigirinski van Vitesse zou onderhandelen met twee partijen die geïnteresseerd zijn in een overname van de club uit Arnhem.

Volgens De Gelderlander bedraagt de vraagprijs dertig miljoen euro. Aanvankelijk zette Tsjigirinski in op een bedrag van bijna vijftig miljoen euro voor het hele aandelenpakket.

De Rus is een goede vriend van Roman Abramovitsj, de eigenaar van Chelsea, de club waarmee Vitesse een nauwe relatie onderhoudt.

'Londen' zou achter de komst van Tsjigirinski naar de Arnhemse club zitten en zou nu eveneens hebben besloten de club te verkopen, omdat de club jaarlijks een kleine twintig miljoen euro verlies draait.

Jordania

Merab Jordania behoort niet tot de partijen die onderhandelen over een overname. De Georgiër fungeerde tussen augustus 2010 en oktober 2013 als eigenaar van Vitesse.

Jordania staat open voor een terugkeer, maar ontbeert daarvoor de financiële middelen. Na zijn vertrek liet de Georgiër herhaaldelijk weten dat Chelsea alles bepaalt in Arnhem.

Wegens het bedreigen van directeur Joost de Wit werd Jordania veroordeeld tot een taakstraf.

Bij monde van diezelfde De Wit laat de clubleiding van Vitesse weten niet op de hoogte te zijn van de plannen van Tsjigirinski. "Volgens mij is dit echt een fabelverhaal."