Wesley Sneijder zal deze zomer niet vertrekken bij Galatasaray. Dat is de stellige overtuiging van Ünal Aysal, de voorzitter van de Turkse club.

Geruchten over een mogelijke transfer van de Nederlander wijst de preses in de Turkse media naar het rijk der fabelen. "Sneijder blijft bij Galatasaray."

De aanvallende middenvelder zou in de belangstelling staan van meerdere topclubs in Europa, maar Aysal benadrukt dat de toekomst van de 30-jarige Sneijder in Istanbul ligt. "Dat is niet alleen onze opvatting, maar ook die van trainer Cesare Prandelli en de speler zelf. Er kan geen sprake zijn van een scheiding tussen ons."

"Hij had een zwaar seizoen achter de rug en moest daarna meteen door naar het WK, maar hij voegt zich na zijn vakantie meteen weer bij ons", stelt de voorzitter van 'Cim Bom Bom'.

Sneijder zou in beeld zijn geweest om James Rodriguez op te volgen bij Monaco, maar zijn zaakwaarnemer Guido Albers deed een overstap naar Ligue 1 al af als onzin. De oud-speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale kon zich naar verluidt ook verheugen in de belangstelling van het Chelsea van José Mourinho, met wie hij in 2010 de Champions League won.

In Istanbul beschikt Sneijder nog over een verbintenis voor twee seizoenen. Bij zijn contractonderhandelingen zou de geboren Utrechter een clausule hebben bedongen waardoor hij voor twintig miljoen euro mag vertrekken bij de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Turkse Süper Lig.

Lees al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult