Alejandro Sabella stapt op als bondscoach van Argentinië. Julio Grondona, voorzitter van de nationale voetbalbond, bevestigde het vertrek van de 59-jarige trainer dinsdag tegen lokale media.

"Als een vriendin niet van je houdt, kan je haar niet van gedachten doen veranderen", uitte de preses zich cryptisch.

De zaakwaarnemer van Sabella bracht dat nieuws enkele dagen voor de WK-finale tussen Argentinië en Duitsland al naar buiten, maar de bondscoach wilde dat zelf toen niet bevestigen. De oefenmeester wilde eerst met zijn familie overleggen over zijn toekomst, zo beweerde hij in Brazilië.

De bond heeft voor woensdag een persconferentie van Sabella op het programma gezet. De aftredende bondscoach zal dan meer vertellen over zijn toekomst. Volgens Argentijnse media neemt Sabella voorlopig rust, omdat het WK zowel fysiek als mentaal veel van hem heeft geëist.

Sabella leidde 'La Albicelesa' voor het eerst in 24 jaar weer naar de WK-finale, onder meer door winst via strafschoppen op Oranje in de halve finale. In de eindstrijd moesten Lionel Messi en zijn ploeggenoten echter in de verlenging buigen voor Duitsland (0-1).

Sabella werkte sinds 2011 als bondscoach. In de Argentijnse media worden Gerardo 'Tata' Martino, José Pekerman, Diego Simeone, Mauricio Pellegrino en Ramón Diaz genoemd als kandidaten om Sabella op te volgen.