Dat Lewis Hamilton zondag teamorders negeerde in de Grand Prix van Hongarije is 'niet goed', meent teammaat Nico Rosberg.

Mercedes droeg de Brit op om de Duitse klassementsleider te laten passeren, maar Hamilton weigerde medewerking.

"Lewis liet me er niet voorbij, ook al werd hem verteld dat te doen. Dat is duidelijk niet de bedoeling en daar zullen we intern nog wel even over spreken", reageert Rosberg in gesprek met de BBC op het veelbesproken voorval.

De Duitser mocht op Hungaroring vanaf pole position starten, maar verloor zijn leidende positie na de inzet van de safety car in de achtste ronde en moest vanaf dat moment onder anderen Hamilton voor zich dulden.

"Maar wat me het meest irriteert is de laatste ronde. Ik had de kans om hem alsnog te passeren en was er erg dichtbij, maar maakte er geen gebruik van."

Rosberg blijft ondanks alle tegenslag in Hongarije positief en kijkt vol vertrouwen uit naar het restant van het Formule 1-seizoen. "Ik heb nog steeds de leiding in het klassement. Er komt nu een lange zomerstop aan en we gaan ervoor zorgen dat we er weer beter voor staan in de volgende race."

Hamilton 'geschokt' door teamorder Mercedes | Mercedes-adviseur Lauda begrijpt reactie Hamilton