Feyenoord-trainer Fred Rutten verwacht dat Khalid Boulahrouz fit genoeg is om woensdag een helft te spelen tegen Besiktas in de derde voorronde van de Champions League.

De deze zomer aangetrokken verdediger viel vorige week in het oefenduel met Real Sociedad al in.

"Hij is klaar voor 45 minuten", aldus Rutten dinsdag op een persconferentie.

Feyenoord probeert zich tegen de Turkse club te plaatsten voor de play-offs voor een Champions League-ticket. De return is woensdag 6 augustus in Istanbul.

Rutten verwacht twee zware duels. "Ik zie geen favoriet voor deze wedstrijd, maar wij gaan voor de winst."

"Besiktas kan heel gedisciplineerd spelen en is technisch vaardig. Het is een team waar je moeilijk van kunt winnen."

"Aan de andere kant heeft Besiktas zelf ook moeite om wedstrijden te winnen, ze spelen vaak gelijk", stelt Rutten.

De trainer heeft de Turkse club goed geanalyseerd. "Besiktas heeft een aantal wisselingen ondergaan en zit in een soortgelijke situatie als wij. Elk team heeft zwaktes, daar proberen wij gebruik van te maken."

Transfers

Rutten deed niet moeilijk over de forse leegloop die Feyenoord deze zomer beleeft. Na het vertrek van Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio Roma) lijkt de Rotterdamse ploeg danig verzwakt.

''Door alle transferperikelen is onze voorbereiding niet optimaal geweest, maar het heeft weinig zin om de aandacht te leggen bij de spelers die ik niet meer tot mijn beschikking heb'', sprak Rutten nuchter.

''Mijn focus is volledig gericht op het neerzetten van een prestatie in deze wedstrijd. Dat is waar het om draait. We gaan voor het hoogste en ik heb alle vertrouwen in de spelers.''

De aftrap voor de wedstrijd in de Kuip is woensdag om 20.00 uur.

Clasie: 'Mensen verwachten meer van mij door WK' 

Slechte reputatie Nederland en Turkije in voorronde