Louis van Gaal heeft Luke Shaw duidelijk gemaakt dat hij meer van de miljoenenaankoop verwacht dan hij tot nu toe brengt.

De 19-jarige verdediger werd buiten de groepstraining van Manchester United gelaten, omdat de oud-bondscoach van Oranje hem niet fit genoeg vindt.

''Ik ben altijd een trainer geweest die kijkt naar de individuele spelers en dan bepaalt wat ze nodig hebben'', aldus Van Gaal na een training in Washington.

''Luke moet fit zijn en dat is hij niet bepaald. Hij presteert niet zoals ik wil. Daarom laat ik hem alleen trainen.'' Shaw speelde met Engeland nog op het WK in Brazilië.

''Hoe het kan dat hij niet fit is, weet ik niet. Ik zie wat ik zie. We hebben met hem gepraat en een programma voor hem opgesteld. Daar is hij mee akkoord gegaan'', zei Van Gaal.

Hij kon niet zeggen hoe lang Shaw niet met de groep mee mag trainen. ''Dat moeten we even bekijken. Ik heb in ieder geval al goede berichten van onze fitnesscoach gehoord.''

Shaw maakte onlangs de overstap van Southampton naar Manchester United, naar verluidt voor bijna 38 miljoen euro. ManUnited bereidt zich in de Verenigde Staten op een internationaal toernooi voor op het nieuwe seizoen. De Engelse topclub speelt dinsdag tegen Internazionale.

Bekijk de persconferentie van Van Gaal:

Aankopen

Van Gaal benadrukte dat hij bij United geen spelers gaat kopen om het kopen. De trainer stelde in een interview met Sky Sports dat hij nog druk bezig is met het op waarde schatten van zijn selectie en geen haast heeft met het halen van aanwinsten.

"Ik koop een speler als hij mijn selectie beter maakt, anders niet. Eerst moet ik zien wat ik nodig heb voor het systeem dat ik wil spelen. Dat weet ik op dit moment nog niet precies", stelde Van Gaal.

In de eerste twee oefenwedstrijden tijdens de oefentrip in de Verenigde Staten tegen Los Angeles Galaxy (7-0 winst) en AS Roma (3-2 winst) speelde United in het 3-5-2 systeem.

Het systeem met de aanvallend ingestelde vleugelverdedigers is volgens de oud-bondscoach het meest ideaal voor de huidige selectie van Manchester United.

"Ik kan dan zowel Wayne Rooney, Juan Mata als Robin van Persie opstellen. Ook Javier Hernandez en Danny Welbeck kunnen nog in de spits spelen."

Van Gaal heeft een duidelijk beeld van de rol van Rooney in zijn elftal. "Rooney kan zowel in de spits als achter de spits spelen. Zelf zegt hij ook vanaf rechts of links in de aanval uit de voeten te kunnen. Ik zie hem het liefst op nummer negen of tien."