Terence Kongolo heeft een nieuw contract bij Feyenoord getekend. De twintigjarige verdediger ligt nu tot medio 2017 vast in Rotterdam.

Dat maakt de club maandagmiddag bekend op de website. De oude verbintenis van Kongolo liep volgend jaar af.

"Ik zie dit contract als een mooie beloning. Ik heb er een goed gevoel over dat ik ook de komende jaren bij Feyenoord onder contract sta", zo reageert de international.

Kongolo zegt dat hij nog niet uitgeleerd is bij de Rotterdamse club. "Ik heb nog niet heel veel wedstrijden in het eerste elftal en in de eredivisie achter mijn naam. Daarom denk ik dat het voor mijn ontwikkeling beter is als ik eerst nog een tijd bij Feyenoord speel. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mij hier verder kan ontwikkelen."

Verstandig

Martin van Geel, technische directeur bij Feyenoord, is tevreden met de contractverlenging. "Het was een lang proces, dat tot tevredenheid van beide partijen is uitgemond in een nieuw contract."

"Terence is een fantastische speler met veel potentie. In mijn ogen neemt hij een verstandige beslissing door langer bij Feyenoord te blijven. Hij krijgt bij ons alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. Er breekt nu een nieuwe fase aan waarin er meer van hem verwacht wordt."

Kongolo debuteerde in 2012 bij Feyenoord en maakte deze zomer deel uit van de selectie van Oranje op het WK in Brazilië. Hij viel in de gewonnen wedstrijd tegen Chili (2-0) in de slotfase in. De verdediger speelde vorig seizoen zeventien competitiewedstrijden voor de Rotterdammers.

Feyenoord raakte deze transferperiode al de verdedigers Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat kwijt aan respectievelijk FC Porto en Newcastle United. Daarnaast zou Stefan de Vrij rond zijn met Lazio Roma over een overgang. Bovendien ging topscorer Graziano Pellè met trainer Ronald Koeman mee naar Southampton.

'Feyenoord bereikt akkoord met Lazio over transfer De Vrij'