Chris Froome richt zich na zijn opgave in de Tour de France op de Vuelta a España. De 29-jarige renner van Team Sky bevestigt dit in gesprek met NBC Sports.

"Ik ben al weer even aan het trainen. Of ik aan een eindzege denk? Het gaat er eerst om dat ik fit word", aldus de Tourwinnaar van 2013.

Froome brak zijn linkerpols en rechterhand bij enkele valpartijen in de beginfase van de Tour. Al in de vijfde etappe moest hij daardoor de strijd staken.

Het lag al in de lijn der verwachting dat Froome zich zou concentreren op de laatste drieweekse rittenkoers van het seizoen. In 2011 eindigde de tijdrijder al eens als tweede in de Vuelta. Destijds moest hij nipt zijn meerdere erkennen in Juan José Cobo.

Moeilijk

De Brit heeft de Tour op de voet gevolgd. "Dat was best wel moeilijk. Vincenzo Nibali kwam niet echt in de problemen in de bergen. Er was niet een man-tegen-mangevecht om de gele trui. Dat is triest voor een ronde als de Tour. Maar goed, Nibali bleef overeind en hij verdiende de zege."

"Ik weet echter zeker dat het een andere koers was geweest als Alberto Contador en ik niet hadden moeten opgeven.”

Contador

De Ronde van Spanje gaat op zaterdag 23 augustus van start. Contador meldde vorige week via Twitter dat de Vuelta voor hem te vroeg komt na zijn scheenbeenbreuk die hem al noopte op te geven in de Tour.

Zijn ploegleider Bjarne Riis hoopt echter nog steeds dat Contador aan kan treden in de Ronde van Spanje.