Ongeveer veertig ontslagen werknemers willen juridische stappen nemen tegen Caterham, het Formule 1-team waarvan de Nederlander Christijan Albers sinds kort de teambaas is.

Dat meldt Autosport.com maandag. Voor de Duitse Grand Prix van vorige week voerden de nieuwe eigenaars van Caterham, investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten, een grote schoonmaak door bij de Engelse renstal om kosten te besparen.

Onder de medewerkers die de wacht werden aangezegd zaten enkele belangrijke namen zoals de tweede man van de technische afdeling Jody Eggington en teammanager Graham Watson.

De werknemers geloven dat de manier waarop zij ontslagen zijn tegen de Engelse wet indruist en ze willen ook dat de internationale autosportfederatie FIA naar het gedrag van Caterham gaat kijken.

"We zijn niet gewaarschuwd voor ons ontslag en er is niet met ons overlegd. We willen daarom een flinke schadeclaim van het team", luidt een verklaring van de groep medewerkers.

Albers

Caterham wil niet reageren op de claim. Ook Albers zwijgt in gesprek met GPUpdate.net over een mogelijke rechtszaak.

"Ik wil hier niet te veel commentaar op geven, omdat het een gevoelige kwestie is. Wat ik wel wil zeggen is dat we een nieuwe structuur in het team hebben aangebracht, waar ik heel veel vertrouwen in heb. Ik denk dat deze ploeg erg succesvol kan zijn en dat is denk ik het allerbelangrijkste."

Caterham is sinds 2012 actief in de Formule 1 en heeft nog nooit in de punten gereden.