Na de klinkende zeges op achtereenvolgens Cuba en gastland Puerto Rico hebben de Nederlandse volleybalsters ook hun derde wedstrijd in de World Grand Prix gewonnen.

Het team van bondscoach Gido Vermeulen zegevierde zondagavond over Argentinië: 3-0 (25-19, 25-19 en 26-24). Judith Pietersen was met tien punten topscorer.

Door de goede resultaten staan de volleybalsters na drie duels bovenaan in de groep.

Nederland speelt volgend weekeinde de tweede cyclus van de groepsfase. Daarin moet Oranje het in Belgische Leuven opnemen tegen het gastland, Canada en opnieuw Argentinië.

Na de eerdere zeges zag bondscoach Gido Vermeulen opnieuw geen reden zijn basisploeg te wijzigen, waardoor Femke Stoltenborg, Pietersen, Celeste Plak, Anne Buijs, Yvon Beliën, Robin de Kruijf en libero Myrthe Schoot ook tegen Argentinië aantraden.

Bijdrage

Nadat de eerste set vrij soepel was gewonnen, kwam Argentinië in set twee aardig opzetten. Vermeulen bracht in de slotfase onder anderen Karine Muijlwijk en dat pakte goed uit.

De invalsters hadden met drie punten een flinke bijdrage aan de setwinst. In het derde bedrijf kreeg Argentinië op 24-22 zelfs setpunten, maar met vier punten op rij won Oranje alsnog de set en de wedstrijd.

"Het verbaast mij dat we er fysiek nu al zo goed voor staan", aldus Vermeulen. "Dit was ons beste weekend tot nu toe. Onze doelstelling om negen punten te halen is volledig geslaagd."

Vechtwedstrijd

Vermeulen sprak van een 'vechtwedstrijd'. "We speelden aanvallend en blokkerend weer imponerend maar er slopen ook wat onnauwkeurigheden in ons spel."

"Dan krijg je het tegen een degelijk team als Argentinië toch lastig."