Volgens Mercedes-adviseur Niki Lauda is het terecht dat Lewis Hamilton zondag tijdens de Grand Prix van Hongarije teamorders negeerde.

Hamilton kreeg tijdens de race te horen dat hij teammaat Nico Rosberg moest laten passeren, maar liet tijdens de Grand Prix via de radio al weten niet in te gaan op het verzoek.

"Ik moet het team verdedigen", aldus Lauda volgens Autosport. "Het team stond onder enorme druk, want het was een moeilijk race."

"Door de safetycar en de regenachtige omstandigheden was het een tumultueuze race. Elke minuut moest er weer iets anders beslist worden", kijkt de voormalige wereldkampioen in de Formule 1 terug op de race.

"In dat tumult vertelde het team aan Lewis dat hij Nico voor moest laten gaan, omdat hij op zachtere banden reed en sowieso een pitstop moest maken."

Paniek

Hamilton liet na de race weten 'geschokt' te zijn door de stalorders die hij kreeg. "Nico was niet in de positie om voorrang te krijgen. Daarom begrijp ik de reactie van Lewis", aldus Lauda.

"Vanuit mijn oogpunt had Lewis gelijk. Toen hij de order kreeg, was er sprake van paniek. We moesten anticiperen op de situatie in de race."

Het is niet voor het eerst dat Lauda zich bemoeit met een conflict tussen Hamilton en Rosberg. Eind mei bemiddelde hij al in een ruzie tussen beide Mercedes-coureurs.

In de strijd om het wereldkampioenschap leidt Rosberg met een puntentotaal van 202. Hamilton staat tweede met 191 punten en de derde plaats wordt bezet door Red Bull-coureur Daniel Ricciardo met 131 punten.

Hamilton 'geschokt' door teamorder Mercedes | Ricciardo genoot van inhaalacties in slotfase