PSV zal in de komende weken nog vier spelers aan de selectie toevoegen. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands zijn de Eindhovenaren druk bezig met de onderhandelingen.

PSV haalde met Luuk de Jong en Remko Pasveer twee nieuwe spelers deze zomer, maar volgens Gerbrands blijft het daar niet bij.

''Twee centrale verdedigers, een middenvelder en een aanvaller voor in de breedte", zegt de algemeen directeur tegen de NOS over de wensen van trainer Phillip Cocu.

Steven Defour is nog steeds in beeld, maar PSV en FC Porto - de huidige werkgever van de middenvelder - hebben nog geen akkoord kunnen bereiken.

''We zijn met hem bezig. De speler wil graag. Wij komen er volgens mij ook wel uit met hem. Alleen moet het tussen PSV en FC Porto lukken en er zitten ook nog investeringsmaatschappijen bij. Marcel Brands heeft al aangegeven dat PSV een grens heeft. Wij betalen goed, maar geen megabedragen", aldus Gerbrands.

Plan B

PSV hoopt ook opnieuw Karim Rekik te kunnen huren van Manchester City. De centrale verdediger speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij de Eindhovenaren, maar wilde zich in de voorbereiding bewijzen bij de Engelse landskampioen.

''Wij zouden hem heel graag nog een seizoen willen huren. De afweging tussen tempo en geduld is hierbij een dilemma. Dan wachten we liever nog een week, dan dat we een ander nemen en hij volgende week wel beschikbaar is", zegt Gerbrands.

Mochten Defour en Rekik toch niet haalbaar blijken, heeft PSV plan B al gereed. ''We gaan eerst voor de besten, maar als dat niet lukt, liggen de andere namen klaar.''

Volg al het transfernieuws in Transfertumult | Transferoverzicht eredivisie