Ondanks de teleurstellende tijdrit van zaterdag is de ploegleiding van Belkin tevreden met het eindresultaat in de Tour de France.

"We hebben een heel goede Tour gereden. Ik denk dat we trots mogen zijn op wat we gepresteerd hebben", concludeert Nico Verhoeven.

Laurens ten Dam rijdt zondag als nummer negen van het klassement de Champs-Elysées in Parijs op. Bauke Mollema is ondanks een slechte race tegen de klok tiende en Steven Kruijswijk bezet plaats vijftien.

"We staan ook nog tweede in het ploegenklassement en hebben met Lars Boom een rit gewonnen", vult de trotse Merijn Zeeman aan. Verhoeven: "We hebben het maximale eruit gehaald."

Erg knap

Mollema zakte door het ijs in de tijdrit, maar mag volgens Zeeman desondanks tevreden zijn met de top tien-notering. "Na de kasseienrit had  ik niet eens gedacht dat hij de Tour uit zou rijden. Het is erg knap dat hij zich ondanks ziekte erdoor heen heeft geknokt."

Na de zesde plaats van vorig jaar valt de huidige klassering van Mollema misschien wat tegen. Dat geldt niet voor Ten Dam, die zijn dertiende plek van 2013 inruilt voor plaats negen. Zijn teleurstelling over de tijdrit waarin hij nog één plek verloor in het klassement zal snel verdwenen zijn volgens de ploegleiding.

Zeeman reed achter Ten Dam: "Hij heeft een tijdrit gereden die past bij zijn niveau. Natuurlijk is het balen dat hij die achtste plaats op acht seconden misloopt, maar top tien was een droom voor hem en hij beseft nu echt wel dat hij trots moet zijn.''

'Komende jaren staan er geen Nederlanders op Tourpodium' | Bekijk alle klassementen in de Tour de France