Robin Haase is er zaterdag niet in geslaagd om de finale van het ATP-toernooi in Gstaad te bereiken. De Hagenaar was in de halve finale niet opgewassen tegen Juan Monaco: 6-3 en 7-6 (4).

Monaco treft zondag in de eindstrijd Pablo Andujar, die in de andere halve finale zijn als vierde geplaatste landgenoot Fernando Verdasco met 6-3 6-7 (2) 6-1 de baas was.

Haase verspeelde in de eerste set een 3-0 voorsprong. De Hagenaar begon uitstekend en brak Monaco snel. Vervolgens pakte de Argentijn echter zes games op rij tegen de zichzelf vervloekende Haase.

De tweede set begon met een break opnieuw uitstekend voor de Nederlander. Hij werd echter ook weer snel terug gebroken, waarna hij in de negende game een breakkans onbenut liet. In de tiebreak was Monaco daarna te sterk.

Haase had in de kwartfinale voor een verrassing gezorgd door titelfavoriet Michail Joezjny uit te schakelen. Vorig jaar verloor de nummer zeven van de plaatsingslijst nog van de Rus in de finale.

Dubbelspel

Later op zaterdag slaagde Haase er in het dubbelspel wel in de finale te halen in Gstaad. De Nederlander was samen met de Duitser André Begemann met 6-3 6-4 te sterk voor het Argentijnse koppel Facundo Bagnis en Federico Delbonis.

Mogelijk treft Haase wederom Monaco in de eindstrijd. De Argentijn moet samen met Andujar zondag nog de halve finale van het dubbelspel spelen tegen Rameed Junaiz (Australië) en Michal Mertinak (Slowakije).