Nico Rosberg was zaterdag de snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije, maar baalde van het vroege uitvallen van teammaat Lewis Hamilton.

De Mercedes van de Brit vloog al vroeg in de kwalificatie in de brand, waardoor Hamilton geen tijd kon neerzetten en zondag achteraan het veld start.

Rosberg had graag het gevecht op de baan aangegaan. ''Het is jammer voor het team en niet goed'', zei de WK-leider over het uitvallen van Hamilton.

''Daar moeten we aan werken. Dat is gewoon betrouwbaarheid. Ik zou liever willen strijden met Lewis, dat geeft me de ultieme adrenalinekick.''

''Ik ben blij met de pole, maar het was geen hard gevecht met Lewis. Het neemt een deel van mijn blijdschap weg. De race wordt een uitdaging, zeker met de weersvoorspellingen, is alles nog open'', aldus Rosberg. 

Regen

Ook tijdens de kwalificatie speelde de regen al een rol. Aan het begin van de laatste sessie was de baan nat. Pas aan het einde was de Hungaroring weer droog.

''Het was een grote uitdaging, vooral aan het einde. Het eerste deel van het circuit was heel erg nat. Gelukkig werd het daarna droger en wist ik de perfecte ronde te rijden.''

Rosberg op pole position in Hongarije, pech voor Hamilton