Merijn Zeeman denkt dat het goed is voor Bauke Mollema en Laurens ten Dam dat er zaterdag nog om het klassement wordt gestreden in de tijdrit van de Tour de France.

"Ze zijn allebei nog heel goed en ik denk dat we alleen maar in het voordeel zijn omdat er nog een zware beproeving is", voorspelt de Belkin-ploegleider aan NU.nl.

"Er zijn een paar concurrenten die in een neerwaartse spiraal zitten terwijl het bij ons juist een opgaande lijn is."

"Bauke is veel beter geworden en Laurens is nog steeds heel goed. Bovendien zijn ze heel fit. Wat dat betreft denk ik dat we een goede dag gaan hebben."

Grote verschillen

Mollema staat momenteel zevende en Ten Dam achtste. De achterstand op de top vijf is te groot terwijl de nummer negen en tien, goede tijdrijders Leopold König en Haimar Zubeldia, nog een bedreiging kunnen vormen.

"We moeten deze positie proberen vast te houden, dat is het voornaamste doel. König is vrijdag gevallen net als nummer vijf Romain Bardet, die bovendien weinig ervaring heeft met tijdritten."

"We gaan het zien. De tijdrit is in ieder geval heel lastig, hij is lang en er zitten veel hoogtemeters in. Het wordt flink afzien en er kunnen nog grote verschillen ontstaan."

Nibali: 'Ik zal de tijdrit rijden als een leider' I 20e etappe: Bergerac-Périgueux