Iwan Spekenbrink begreep de teleurstelling bij zijn renners over de tweede plek van John Degenkolb in de negentiende rit van de Tour, maar wilde het resultaat positief bekijken.

"Hij wordt nu voor de derde keer tweede in een Touretappe, natuurlijk is dat zuur voor hem. Maar ik haal hier wel de goede dingen uit richting Parijs", aldus de algemeen manager van Giant-Shimano tegen NU.nl.

"We rijden een goede koers en plek twee is een heel mooie uitslag. Als het niet zo hectisch was geweest met valpartijen, zaten we met veel mensen voorin tijdens de finale. We laten weer zien dat het team sterk is."

Marcel Kittel hoopt zondag opnieuw te winnen op de Champs-Elysées en daarmee zijn aantal ritzeges van vorig jaar, vier in totaal, te evenaren. Degenkolb zoekt nog steeds naar zijn eerste overwinning.

"Weer tweede is zeker een teleurstelling, die is alleen moeilijk om te draaien in een chaotische finale met zoveel regen. Niemand kon de koers meer controleren en John moest zichzelf redden. Dan doet hij het hartstikke goed."

Renners Giant houden kleine schaafwonden over aan val I Dumoulin: 'Helpers Degenkolb vielen één voor één weg' I Navardauskas blijft peloton voor in regenachtige Touretappe