Tom Dumoulin wist vrijdag in de negentiende Touretappe al snel dat het steunen van John Degenkolb er niet in zat. Daarna zag de Duitser, die knap tweede werd in de stromende regen, ook nog al zijn andere helpers wegvallen.

"We missen vier mannen in de finale, misschien had het er dan anders uitgezien. Iedereen die iets voor John kon doen, viel weg of had pech", aldus de renner van Giant-Shimano tegen NU.nl.

Roy Curvers, Koen de Kort en Albert Timmer kwamen ten val terwijl Dumoulin zelf lek reed. Degenkolb werd al voor de tweede keer deze Tour tweede en wacht nog op zijn eerste dagsucces.

Het peloton werd voor de zoveelste keer deze ronde geconfronteerd met veel regen. "We zijn echt niet verwend deze Tour. Het was iets minder glad dan de vorige keer, maar het is zo lastig."

"Er waren echt een paar enorme hoosbuien. Op televisie ziet het er dan nog wel gemoedelijk uit, maar door het spatwater zien wij echt geen drol. Dan moeten we op gevoel door het peloton rijden, in zo'n hectische finale gaat dat vaak mis."

Navardauskas blijft peloton voor in regenachtige Touretappe