Didier Drogba keert terug bij Chelsea. De Ivoriaanse spits tekent een éénjarig contract bij de Londense club.

Dat meldt Chelsea vrijdag op de clubsite.

Drogba komt over van het Turkse Galatasaray, waar hij sinds de winterstop van het seizoen 2012/2013 onder contract stond. Hij speelde eerder van 2004 tot en met 2012 voor Chelsea.

Zijn hoogtepunt voor Chelsea kende de inmiddels 36-jarige Drogba in 2012. In de Champions League-finale tegen Bayern München zorgde hij voor de gelijkmaker en benutte hij de beslissende penalty in de strafschoppenserie.

In zijn eerste periode bij Chelsea kwam Drogba tot 157 doelpunten in 341 officiële wedstrijden. Naast Chelsea en Galatasaray stond hij eerder onder contract bij onder meer Olympique Marseille en het Chinese Sjanghai Shenhua.

Volgens Drogba was zijn keuze om terug te keren naar Stamford Bridge een makkelijke. "Ik kon de kans om weer samen te werken met José Mourinho niet laten lopen."

"Iedereen weet dat ik een speciale band heb met deze club. Het heeft altijd als thuis gevoeld. Mijn wil om te winnen is nog steeds hetzelfde en ik kijk ernaar uit om dit team te helpen. Ik ben verheugd over dit volgende hoofdstuk in mijn carrière", aldus de Ivoriaan.

Geschiedenis

Manager Mourinho is eveneens enthousiast over de komst van Drogba. "Hij komt naar ons omdat hij één van de beste aanvallers van Europa is."

"Ik ken hem heel goed en ik weet dat hij niet teert op wat hij eerder voor deze club heeft betekend. Hij komt hier met de mentaliteit om nog meer geschiedenis te schrijven."

Drogba is niet de eerste grote aankoop voor Chelsea. Eerder contracteerden de Londenaren onder meer Diego Costa en Felipe Luis van Atletico Madrid en Cesc Fabregas van Barcelona.