Tom Jelte Slagter huilde na afloop van de negentiende etappe van vreugde. Hij was erg blij met de ritwinst van zijn Litouwse ploeggenoot Ramunas Navardauskas.

De renner van Garmin-Sharp reed lange tijd in de kopgroep en ging er in de slotfase alleen vandoor. Uiteindelijk gebruikte Navardauskas hem als springplank om solo de rit te kunnen winnen.

"Dit was voor ons de laatste kans op een etappezege in de Tour. Die hebben we gepakt", aldus de snikkende Nederlandse renner van Garmin-Sharp tegenover de NOS.

Garmin moest na het uitvallen van kopman Andrew Talansky de plannen wijzigen. De Amerikaanse ploeg gokte vervolgens op dagsucces, maar het ontbrak steeds aan geluk. Zo strandde Jack Bauer zaterdag na een lange vlucht op amper 25 meter van de finish.

Niet normaal

"Elke dag hadden we een plan, maar het lukte steeds niet", aldus Slagter. "Maar wat Ramunas vandaag heeft laten zien is niet normaal."

''Ik had een goede dag, heb alles gegeven. Toen ik op het klimmetje achterom keek, zag ik Ramunas komen. Ongelooflijk dat het eindelijk gelukt is.''

Slagter geloofde niet in de slagingskansen van de kopgroep. "Onze voorsprong is nooit meer dan drie minuten geweest, maar je blijft alles geven. De regen was vandaag wel in ons voordeel."

Trotse Langeveld: 'Dit is fantastisch'Navardauskas blijft peloton voor in regenachtige Touretappe | Bekijk alle klassementen