Sebastian Langeveld kon zijn geluk niet op, nadat ploeggenoot Ramunas Navardauskas bij Garmin-Sharp de negentiende etappe in de Tour de France wist te winnen.

"Dit is fantastisch", begon de Nederlands kampioen zijn verhaal tegen de NOS. "Het was onze laatste kans op een ritzege. We hebben er echt voor gevochten. Dit is een heel emotioneel moment en geweldig voor de ploeg."

Navardauskas was niet de eerste renner van Garmin-Sharp die vrijdag voor de aanval koos. Ook Tom-Jelte Slagter maakte onderdeel uit van een kopgroep. Ondertussen hielden Langeveld en de rest van de equipe het peloton bezig.

"We hebben er alles aan gedaan om onze kansen groot te houden. Hoe Ramunas het afmaakt, is geweldig. Je moet er natuurlijk ook wel de renners voor hebben om het op deze manier te doen."

Langeveld sprak ook nog vol lof over de ploegleiders van de Amerikaanse formatie. "Zij hebben het moraal altijd hoog gehouden. Dit is een geweldige ontlading en iedereen is er heel blij mee."

Huilende Slagter: 'We hebben onze laatste kans gepakt'Navardauskas blijft peloton voor in regenachtige Touretappe | Bekijk alle klassementen