Lewis Hamilton is goed begonnen aan het Grand Prix-weekeinde in Hongarije. De Brit van Mercedes klokte vrijdag de snelste tijd tijdens de eerste vrije training.

De nummer twee in de WK-stand deed tijdens de eerste training 1.25,814 over een rondje op de Hungaroring. Daarmee was hij ongeveer twee tiende van een seconde sneller dan zijn teammaat Nico Rosberg.

Op meer dan een halve seconde legde Ferrari-coureur Kim Raikkonen beslag op de derde plaats. Nummer vier Fernando Alonso (Ferrari) moest liefst een seconde prijsgeven.

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull Racing noteerde de vijfde tijd, maar wel op bijna anderhalve seconde van Hamilton. Vettel was een halve seconde sneller dan zijn teammaat Daniel Ricciardo, de nummer acht in de eerste vrije training.

Williams-coureur Valtteri Bottas, die in de afgelopen drie Grands Prix op het podium eindigde, stelde wat teleur met een vijftiende plek.

Tweede training

Hamilton was ook tijdens de tweede training de snelste coureur. Met een tijd van 1.24,482 was hij twee tiende sneller dan Rosberg.

Vettel was dit keer de beste achter de Mercedessen: 1,25.111. Daarmee bleef hij Alonso drie tiende voor.

Met een achtste tijd wist Bottas zich iets te verbeteren, maar hij kwam niet in de buurt van zijn goede vorm van de afgelopen paar races.

Op dreef

Hamilton is vaak goed op dreef op de Hungaroring; hij zegevierde in drie van de laatste vijf Grands Prix en won er in totaal al vier keer.

In het kampioenschap gaat Rosberg aan de leiding met 190 punten, veertien meer dan Hamilton. Nummer drie Ricciardo bezit 106 punten.

Tekenend voor de dominantie van Mercedes dit seizoen is dat in 94 procent van de afgelegde rondes een coureur van de Duitse renstal aan de leiding ging.

Alles wat u moet weten over de GP Hongarije