Jean-Christophe Péraud moest donderdag diep gaan op de slotklim naar Hautacam. De 37-jarige Fransman werd voor zijn inspanningen beloond: hij passeerde Alejandro Valverde en staat nu derde in het algemeen klassement.

"Ik was echt aan het lijden, vandaag had ik alles kunnen verliezen", vertelde Péraud na de etappe aan verschillende media. "Het enige dat ik kon doen was het wiel van iemand kiezen. Zelfs een klein gaatje had ik niet meer dicht kunnen krijgen."

Péraud heeft in het klassement een achterstand van slechts dertien seconden op nummer twee Thibaut Pinot. Zijn voorsprong op Valverde bedraagt twee seconden.

"Normaal gesproken ben ik een betere tijdrijder dan Thibaut, dus ik denk dat ik op het podium kan eindigen", aldus de renner van AG2R. "Ik geloof ook in de tweede plaats. Toen ik in het rood reed, dacht ik ook steeds aan het podium. Pinot mocht niet wegrijden bij me."

Pinot

Pinot beseft dat hij het zaterdag in de ruim vijftig kilometer lange tijdrit lastig krijgt om zijn tweede plaats te verdedigen ten opzichte van Péraud en Valverde.

"Het verschil tussen ons is maar vijftien seconden. Ik ben waarschijnlijk de minst sterke tijdrijder. Péraud is echt goed in deze discipline, terwijl Valverde niet voor niets Spaans kampioen tijdrijden is. Ik zal een heel goede dag moeten hebben."

Pinot stelt dat hij in het afgelopen jaar wel beter is geworden in tijdrijden. "Dit seizoen eindigde ik in de top tien in de Ronde van Romandië, Ronde van Baskenland en Ronde van Baskenland."

"Het is heel mooi dat ik nu tweede sta, maar ik wil al het goede werk zaterdag niet verpesten."

Bekijk alle klassementen in de Tour de France