Thiemo de Bakker heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag verrassend geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Atlanta.

De nummer 142 van de wereld won met 6-4 en 7-5 van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de mondiale nummer zeventien én als tweede geplaatst in Atlanta.

De Bakker had bijna twee uur nodig om de zege binnen te slepen. De Westlander kreeg slechts vier breakpunten tegen, waarvan hij er drie wegwerkte.

Zelf benutte De Bakker drie van zijn dertien breakkansen. Hij maakte liefst tachtig procent van de punten als zijn eerste service goed was. 

''Ik bewijs hiermee dat ik goed tegen deze topspelers kan tennissen. Mijn doel is meer wedstrijden op dit niveau te spelen zodat ik mezelf steeds meer kan verbeteren'', aldus De Bakker.

Anderson was onder de indruk van zijn tegenstander. ''Ik had steeds het gevoel dat ik een stap achterliep in de wedstrijd. Hij speelde echt heel goed en raakte de bal erg goed'', concludeerde de Zuid-Afrikaan.

Becker

In de strijd om een halve finaleticket stuit De Bakker op de Duitser Benjamin Becker, die de 66e plaats bekleedt op de wereldranglijst.

De Bakker en Becker stonden eenmaal eerder tegenover elkaar in ATP-verband. In 2011 was de Duitser de sterkste in de eerste ronde van Indian Wells.