Het Amerikaanse bedrijf 3M is in onderhandeling met Giant-Shimano om vanaf volgend seizoen als hoofdsponsor te fungeren van de World Tour-formatie.

Dat bevestigt marketingdirecteur Ronald Faas van het technologiebedrijf in De Telegraaf. "Naast Giant-Shimano zijn we met andere ploegen in gesprek. Er is nog geen beslissing gevallen."

Teammanager Iwan Spekenbrink wil niet ingaan op de mogelijke deal zolang er nog niets rond is.

Multinational 3M, dat een jaaromzet van 33 miljard dollar heeft, heeft geen ambitie om als tweede of derde sponsor te fungeren.

"We hebben daarentegen geen problemen met een of twee cosponsors, maar het is wel duidelijk dat de ploeg Team 3M moet heten. Verder past een internationale uitstraling het best bij ons", aldus Faas.

3M is al actief in de wielersport. Het bedrijf is de hoofdsponsor van Team 3M, dat uitkomt op het derde niveau (de Continental Tour).

Argos

Afgelopen seizoen was Argos nog de hoofdsponsor van Giant-Shimano. Toen het oliebedrijf zich terugtrok als geldschieter en een Amerikaanse liefdadigheidsinstelling vlak voor de deadline afhaakte, nam Giant de hoofdsponsoring over.

In de lopende editie van de Tour de France won Giant-Shimano drie etappes, telkens met sprinter Marcel Kittel. Vorig jaar was de Duitser vier keer succesvol in de Ronde van Frankrijk.

Lees het NUweekend-artikel over de sponsoring in het wielrennen