Bauke Mollema en Laurens ten Dam denken zaterdag hun zevende en achtste plek in het klassement te kunnen behouden in de tijdrit, maar verheugen zich niet echt op de race tegen de klok.

"Van mij had het wel een bergetappe mogen wezen, maar vorig jaar reed ik gelukkig mijn beste tijdrit tijdens de Tour", aldus Ten Dam tegen NU.nl.

"Ik hoop dat het dit jaar weer gebeurt. Ik heb er wel op getraind, maar er moet de komende dagen nog iets gebeuren."

De Belkin-ploeg heeft tijdens de Tour nieuwe tijdritfietsen gekregen, maar daar nog weinig op kunnen trainen. "Het zijn mooie fietsen, we gaan eens kijken hoe het daarop gaat."

Ten Dam werd vorig jaar zestiende in de klimtijdrit van de derde week. Mollema eindigde toen als elfde, maar op het vlakke parcours van zaterdag zullen de twee het zwaarder krijgen.

Missie

"Ik ga waarschijnlijk niet bij de eersten finishen, maar ik hoop mijn plek te verdedigen", luidt de missie van Mollema. De Groninger is opgelucht dat zijn niveau de laatste dagen is gestegen.

"Het is een moeizame Tour geweest tot de afgelopen dagen. Vorig jaar had ik in de derde week problemen, maar dit is het gevoel dat ik moet hebben om in een grote ronde met de besten mee te doen in het klassement. Ik voel me nu zelfs uitgerust."

Ten Dam hoopt ook zijn plek vast te houden, maar een beetje zakken zou geen ramp zijn. "Het liefst zo kort mogelijk, maar top tien zou al ultiem zijn. Dan kan ik niet anders dan tevreden zijn."

Bekijk alle klassementen in de Tour de France