Lewis Hamilton zou graag zijn tot 2015 lopende contract bij Mercedes verlengen. De Brit maakt zich niet druk om de geruchten dat de Duitse renstal Sebastian Vettel zou willen aantrekken.

De wereldkampioen van 2008 laat weten dat zowel hijzelf als Mercedes de intentie hebben uitgesproken om verder met elkaar te gaan.

''De mensen die mijn belangen behartigen hebben nog niet officieel gesproken met Mercedes, maar we willen allebei de samenwerking verlengen en met elkaar in gesprek gaan'', zegt Hamilton tegen diverse Engelse media.

''Het team weet dat ik hier verder wil en zij hebben gezegd dat ze mij graag binnenboord willen houden.''

Vettel

De Brit zag zijn teammaat Nico Rosberg vorige week een nieuwe verbintenis tot het einde van 2016 tekenen. Hamilton liet daarop weten dat hij op korte termijn geen behoefte om te onderhandelen over een nieuw contract.

De nummer twee in de WK-stand is nu toch bijgedraaid. Mogelijk heeft het bericht dat Mercedes interesse zou hebben in Sebastian Vettel daaraan bijgedragen. Bild meldde woensdag dat de renstal een volledig Duits team zou willen formeren.

Hamilton maakt zich geen zorgen om de geruchten. ''Nog een Duitse coureur, ik weet niet of dat iets is wat Mercedes wil. Maar ik heb nog een contract tot het einde van volgend jaar dus tot die tijd gebeurt er niets. Mercedes is het beste team, dan is het normaal dat iedereen er wil rijden.''