Bauke Mollema handhaafde zich donderdag op de zevende plek in het algemeen klassement en was erg blij met zijn vorm in de laatste bergetappe van deze Tour.

''Dit was veruit mijn beste bergrit. Hier ben ik heel blij mee. Dit is het niveau wat ik in me heb en het kwam er eindelijk uit'', zei de Nederlander bij de NOS.

De Belkin-renner deed woensdag al goede zaken in het algemeen klassement en zijn achtste plek in de rit naar de Pla d’Adet had hem vertrouwen gegeven.

''Ik voelde me de afgelopen dagen steeds beter worden. Ik wilde keihard vechten om de zevende plek vast te houden. Dit was een lastige klim en ik kon heel goed mee en er aan het einde nog een sprintje uit trekken.''

Mollema eindigde in een groepje met Romain Bardet, Leopold König, Haimar Zubeldia, Alejandro Valverde en Laurens ten Dam. De Nederlander was blij dat hij, in tegenstelling tot eerdere etappes, deze keer wel het tempo van zijn concurrenten kon volgen.

''We waren aan elkaar gewaagd. In andere bergritten kon ik ze niet bijhouden. Het is fijn dat ik ben verbeterd.''

Nibali

Mollema had ook nog lovende woorden over voor ritwinnaar Vincenzo Nibali. De Italiaan toonde zijn klasse door zijn vierde rit deze Ronde van Frankrijk te winnen.

''Ik zag Nibali niet eens demarreren. Opeens reed hij honderd meter voor ons. Het is duidelijk wie de sterkste is deze Tour. Hij steekt er heel ver bovenuit'', aldus Mollema.

Bekijk de uitslag en alle klassementen

Plugge: 'We mogen alleen maar tevreden zijn' | Ten Dam: 'Boom krijgt een knuffel van me'