Met nog een bergetappe en een tijdrit lijkt het algemeen klassement langzaam gevormd in de Tour. Toch wil Merijn Zeeman zich nog niet rijk rekenen met twee top tien-plekken.

"De klassementsrenners moeten er nog twee keer staan. Er kan van alles gebeuren", voorspelt de ploegleider van Belkin voor rit achttien aan NU.nl.

"We gaan twee reuzen op en met een mindere dag is het over en sluiten. Een slecht moment op de Tourmalet en je bent gezien."

Het zelfvertrouwen bij de Nederlandse formatie is wel gegroeid nadat Bauke Mollema woensdag zijn beste dag had in de bergen en Laurens ten Dam ook goed meeging.

"We hebben absoluut een boost gelegen. De aanval van Bauke was een heel mooie actie. Na de ritzege van Lars Boom was het de beste dag tot nu toe."

Kruijswijk

Donderdag zullen Mollema en Ten Dam zich in eerste instantie rustig houden. "Het zou een te groot risico zijn om ze vooruit te sturen omdat het parcours heel anders is."

"Het zou in dit geval alleen maar tijd kosten waarschijnlijk. We willen wel meezitten, maar dan bijvoorbeeld met Steven Kruijswijk die ook gewoon zestiende staat. We hebben goede mannen achter de hand."

Volg de liveblog van de 18e etappe | 'Weinig renners kunnen zoveel lijden als Mollema'