Wang Hui, de Chinese investeerder die ADO Den Haag heeft gekocht, wil ook het Kyocera Stadion kopen en mogelijk zelfs uitbreiden.

"De mogelijkheid om het stadion te kopen wordt momenteel bekeken. Ik heb Mark van der Kallen (voormalig grootaandeelhouder van ADO red.) en ook andere mensen gevraagd of de overheid daar voor open zou staan", vertelt Wang Hui aan Omroep West.

"Vanuit het perspectief van toekomstige ontwikkeling is het stadion misschien wel te klein. Ik denk dat het noodzakelijk is om het stadion uit te breiden."

Overigens is de Chinees met zijn bedrijf United Vansen International Sports officieel nog geen eigenaar van de Haagse club. Eerst moet het geld op de rekening van Van der Kallen staan. De verwachting is dat dit vier tot zes weken duurt.

Investeringen

Ondanks het feit dat de overdracht mogelijk niet voor het einde van de transferperiode op 31 augustus is afgerond, hoopt Wang voor die tijd al te kunnen investeringen in de spelersgroep. 

"De wens is om het team sterker te maken door middel van investeringen. Ik kan mijn netwerk en kapitaal inzetten om ADO Den Haag standvastiger en sneller te laten groeien en de club naar een hoger niveau te tillen. We gaan vooral investeren in de ontwikkeling van de club als geheel."

Volgens Wang volgen veel Chinezen nu al ADO Den Haag. "In veel media verschijnt al het ADO-logo. De eredivisie werd voorheen niet uitgezonden, maar dat is aan het veranderen. Veel bedrijven en individuen uiten nu de wens om ADO en de stad Den Haag te zien."

De vrees dat de Haagse club haar identiteit verliest is volgens Wang ongegrond. "We hebben niet de intentie om zaken te wijzigen. We gaan nu vooral observeren en goed kennis maken met de club en alle mensen die daar bij horen. Het is voor ons duidelijk dat ADO hoort bij de stad Den Haag en haar inwoners. Dit mag nooit veranderen."