AMSTERDAM - Ook Ajax-fans hebben gedreigd actie te gaan voeren op de spoorrails als de NS niet meer treinen inzet voor de bekerfinale op 12 mei in Rotterdam. Dat zegt Ronald Pieloor namens de supportersvereniging Stichting F-Side Ajax in het Utrechts Nieuwsblad. De NS mogen vanwege de veiligheid hooguit 5900 fans vervoeren.
Ajax
Utrechts Nieuwsblad

Ajax en FC Utrecht hebben voor de bekerfinale op 12 mei in het Rotterdamse stadion de Kuip elk vijftienduizend kaartjes gekregen. Donderdag bepaalden burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiekorpschef van Rotterdam dat
FC Utrecht

Schaakmat

"Ook wij willen met vijftienduizend man naar de Kuip. Als de NS minder dan de helft supporters mogen vervoeren dan eisen we voor de andere helft bussen", zegt Pieloor in het Utrechts Nieuwsblad. "Maar dat vinden ze in Rotterdam onbespreekbaar. Zo zetten ze elkaar schaakmat. Dat pikken we natuurlijk niet."

"Gelijke monniken gelijke kappen, zou ik zeggen. Zij vijftienduizend, wij vijftienduizend en geen man minder. En zo niet, en daar ziet het momenteel naar uit, dan moeten we als Ajax die finale helemaal niet willen spelen. Om druk te zetten zullen we acties niet schuwen. Dan gaan ook wij het spoor maar op".

/SPORTDe Kuip voor de helft gevuld tijdens bekerfinale

/NIEUWSFC Utrecht-fans leggen uit protest treinverkeer stil