Het Nederlands elftal is dankzij de derde plek op het WK gestegen van de vijftiende naar de derde plaats op de FIFA-ranking.

Oranje hoeft alleen Argentinië en wereldkampioen Duitsland boven zich te dulden. De 'Mannschaft' neemt de eerste plaats over van Spanje, dat door de vroege uitschakeling in Brazilië naar de zevende plaats is gezakt.

De laatste keer dat Oranje in de top drie van de FIFA-ranking stond was in maart 2012. Destijds bekleedde Nederland zelfs de tweede plek.

Colombia en België bezetten de vierde en vijfde positie op de nieuwe lijst. De Zuid-Amerikanen winnen vier plaatsen dankzij het bereiken van de kwartfinales op het WK. België, dat in hetzelfde stadium als Colombia strandde, stond voor het eindtoernooi elfde.

Vernedering

Brazilië daalt van de derde naar de achtste positie. De 'Seleçao' haalde de halve finale op het WK, maar werd daarin met 7-1 vernederd door Duitsland. De wedstrijd om de derde plaats ging met 3-0 verloren tegen Oranje.

Het in Brazilië verrassend sterk presterende Costa Rica klimt van de 28e naar de zeventiende positie. De Midden-Amerikanen verloren pas na strafschoppen in de kwartfinale van Nederland.

Hiddink

Oranje speelt zijn volgende interland op 4 september tegen Italië. Dit betreft een oefenwedstrijd.

De eerste EK-voorrondewedstrijd onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink wordt op 9 september afgewerkt, in en tegen Tsjechië.